De stem van de zee ~ Mara Li

image

Ik deed mee aan de leesclub van Mara Li in de groep van de booklovers.

image

Specificaties

● Nederlands
● 308 bladzijdes
● Storm publishers
● Young adult

Beschrijving

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm verlaat ze haar vissersdorp om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. In een continent waar de Zwarte Griep steeds meer mensen het leven kost, reist Nimue haar familiegeschiedenis achterna in de hoop dat het zal leiden naar hun moeder. Tijdens haar tocht vertoont een in flarden mist gehulde gestalte zich steeds weer aan haar. Waarom wordt ze door hem achtervolgd? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

image

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar het boek, omdat het boek me erg aanspreekt en ik dol ben op de zee en de verhalen erom heen. Ik ben benieuwd naar de uitwerkingen en de spanning in het verhaal om me geboeid te houden. Ik ben het liefst ook aan het water, dan ben ik in mijn element en kan ik genieten van de rust en de branding van de zon op de weerspiegeling van de zee. Het geluid van de zee tegen de rotsen is zo vertrouwd, iets wat nog echt is en niet aangetast door mensen. De natuur gaat zijn gang en dat is het mooiste wat er is! Love it

image

Tijdens het lezen

Dit boek leest lekker vlot! Ik hou van de manier van hoe het geschreven is en hoe ze alles haarscherp en verfijnd uitlegt. Je voelt elke windvlaag, de stroming van de zee als hij alles verwoest en de angst van Nimue nu ze alleen is met Arthur. Hoe gaat ze dit overleven en welke avonturen staan hun te wachten? Hoe komen ze aan een nieuw onderkomen nu hun houvast weg is en hoe kunnen ze het leven opbouwen dat ze willen nu alles zo onzeker is? Een hoofd vol met vragen, maar gelukkig een boek vol antwoorden (hoop ik)

Ik kan niet wachten tot het uit is en om te zien wat voor avonturen de broer en zus staan te wachten. De spanning ligt gelukkig hoog!

image

Conclusie

Ik had sommige dingen echt niet verwacht. Een dagboek van Ronda is een verrassend element bijvoorbeeld! Het verhaal is prachtig! Het voegt veel toe aan het verhaal en het zorgt ervoor dat je meer van het verhaal begrijpt.

De zoektocht is lang, heftig en vol avontuur, maar de gevaren liggen op de loer!

De liedjes die er in voor komen zijn ook heel mooi!
Een klein voorproefje :

Ga je, ga je net haar mee,
over de golven over de zee.
Kom van camlann, stap in je boot.
Laat niets je scheiden, geen leven of dood.
Stuur langs de klippen en stuur door de mist.

Ik ben dol op dit boek!  Zeker de ☆☆☆☆☆, waard en ik kan niet wachten tot de volgende delen uit zijn! De reden, ik ben dol op verhalen over de zee en over een tijd zonder de vele technologie die we nu bezitten.

Please follow and like us:

0 thoughts on “De stem van de zee ~ Mara Li

Geef een reactie