Nodig – Joelle Charbonneau

Ik wil graag karakter uitgever bedanken voor het leesexemplaar van dit boek!

12742393_1072829726101689_2135735176038730915_n

Specificaties

  • Nederlands
  • 336 bladzijdes
  • karakter uitgevers Young Adult

Voor het lezen

Ik heb het boek langs zien komen op facebook en in nieuwsbrieven van boekhandels. Ik ben benieuwd naar dit verhaal omdat het me meer aanspreekt dan de test – triologie.

Mijn verwachtingen van het boek zijn een boek vol raadsels, hopeloosheid en strijd voor een luxe leven. Ik ben benieuwd naar wat mensen denken nodig te hebben, al denk ik dat het meer en deel om games, telefoons of make up gaan vragen. Dingen die een extra behoefte zijn, maar niet noodzakelijk willen de meeste mensen hebben.

Als je aan iemand zou vragen wat ze mee mochten nemen naar een onbewoond eiland zouden de meeste toch iets willen wat digitaal en echt van nu is. Ik zou een stapel boeken willen, een vriend en kleding.

Wat heb jij nodig als je maar 3 dingen mag kiezen? Hoe ver zou je er voor willen gaan? Ik hoor het graag!

Tijdens het lezen

Het boek trekt je na de eerste hoofdstuk erin. Kaylee, de hoofdpersoon en zus van de zieke DJ geeft een mooie en duidelijke introductie aan het verhaal. Ze laat sterk merken wat ze denkt en dat is in details te lezen waardoor je nog nieuwsgieriger word. Je kijkt in het hoofd van een meisje dat hulpeloos opzoek is naar hoop, zekerheid, maar het niet kan vinden. Toch voel ik medelijden met haar door alles wat ze moet mee maken.

Je kijkt door de ogen van verschillende leerlingen van Nottawa, Wisconsin. Je ziet de verschillende manieren van denken. Je ziet de manier van denken en daardoor de actie en reactie. Soms vraag ik me af hoe zo een website die net online is al zoveel mensen kan aantrekken. Het is binnen een paar uur al een groot success door de uitnodigingen die rond gaan.

Dit boek bewijst nu ik op de helft ben de waarheid in het echte leven. Als een website zou vragen wat je nodig hebt en kon het doen in ruil voor een opdracht zouden de meeste het doen. Ongeacht wat er gevraagd word. Ik geloof dat mensen er zelfs voor zouden moorden en mensen zouden bedriegen voor hun wens. Soms is het vaak nutteloos en kan je het krijgen door er voor te sparen, maar waarom zou je moeite doen als het makkelijk kan.

Dit is een citaat die zegt waar het op staat :

Wie zonder zone is, werpe het eerst een steen.

De citaat zegt heel veel ookal heeft het maar 9 woorden. Een zin zegt meer dan je denkt is een van de dingen waarom ik lees. In elk boek staat een boodschap die de schrijver mee wil geven, ookal glipt het er soms doorheen. Als je geconcentreerd leest merk je dat er in elk boek, elk hoofdstuk wel iets is van een levensles, ookal is het op een ludieke manier vertelt.

maxresdefault

Conclusie

Het is een boek dat je in het verhaal trekt. Je komt meer te weten over het leven online en ziet tot hoever mensen bereid zijn om te gaan voor wat ze willen.

Het verhaal laat zien hoe groot en onverwachts social media is en tot waar mensen kunnen reiken door alleen dingen online te vragen. Je ziet dat mensen graag dingen doen voor beloningen!

Dit boek krijgt de verdiende ☆☆☆☆☆, omdat het heerlijk weg leest en je niet meer kan stoppen met lezen als het niet nodig is!

Please follow and like us:

0 thoughts on “Nodig – Joelle Charbonneau

Geef een reactie