film recensie – Divergent

9200000025818651

fracties

Vriendschap
Onverschrokken
Oprechtheid
Zelfverloochening
Eruditie

Specificaties

Trailer

Beschrijving
In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four.

Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

9200000025818651_3

Mening

Divergent is een film die langzaam op gang komt. De verhaallijn is vanaf het begin duidelijk, je word geboren in een fractie. Als je 18 bent geworden mag je kiezen tussen de 5 fracties die er zijn! Je mag maar 1x kiezen dus doe het goed. Laat je je familie in de steek om zelf te kiezen waar bij wil horen of kies je toch voor je familie?

De hoofdrolspeelster beatrice komt van zelfverloochening. Je doet het eigenlijk met de restjes die je krijgt en bent onbaatzuchtig. Je mag niet vaak in de spiegel kijken in verband met ijdelheid en helpt de mensen om je heen. Uiteindelijk kiest ze voor onverschrokken en moet ze de testen halen waar ze aan onderwerpen word. Zal ze alle testen gaan halen gaan halen?

Het decor is heel realistische en modern opgezet. Je ziet veel van de natuur, maar toch doordat ze met de tijd mee gaan zie je hoe ver de economie daar is. De onderlinge strijd tussen eruditie en zelfverloochening is heel goed te zien. Een machtsstrijd die laat zien wie sterker, slimmer en het meeste kennis vereist.

De verschillen in de fracties zijn goed zichtbaar. De boodschap komt duidelijk naar voren, vooral de statement die ze steeds gebruiken : Fractie voor bloed!

Het is een film vol actie, spanning en romantiek! De film is leuk om te bekijken met vrienden, zeker als je iets spannends zoekt!

De film krijgt ☆☆☆☆ 1/2 ster van me, omdat het goed bij de boeken blijft passen. De verschillen tussen de fracties zijn voorbeeldig weergeven! Al met al is het een film die je zeker moet kijken!!!

 

 

9200000025818651_2

 

Please follow and like us:

Geef een reactie