Neem een geit – Claudia de Breij

Ik wil graag de NS bedanken voor dit boek! Het hoort in het ns jury pakketje dat ik mocht lezen!

Specificaties

  • Nederlands
  • 240 bladzijdes
  • Lebowski
  • psychologie en stoornissen

Beschrijving

Geef het door

Claudia de Breij (net 40, dankuwel) vraagt zich af hoe dat moet: leven. De eerste jaren zeggen ouders, leraren en andere betweters wat je wel en niet moet doen. Je zit nog in de fase ‘leven voor beginners’. Maar hoe moet het als je alles eenmaal zelf mag (en moet) uitvinden? Hoe ga je dan om met vragen over liefde, dood, vriendschap, seks, werk, kinderen? Niemand die zegt hoe het moet. En dat is fijn. Maar soms ook niet. Soms zou je willen dat iemand zei: ‘Dit heb ik ook gehad. En toen heb ik het zus en zo opgelost.’ Dat helpt.

Shit is goed

Met de les van wijlen René Gude, Denker des Vaderlands, in haar achterhoofd – ‘Ga vooral te rade bij anderen’ – ging Claudia de Breij op de koffie (en vaak een wijntje) bij wijze mannen en vrouwen die het allemaal al een keer hebben meegemaakt. Samen met haar geliefde Jessica van Geel sprak ze met Willeke Alberti, Hedy d’Ancona, Anne-Wil Blankers, Hanneke Groenteman, Nico ter Linden, Geert Mak, Erica Terpstra, Herman van Veen, Paul van Vliet en Hans Wiegel.

Het is geen wedstrijd

Behalve bij deze eminente wijsgeren haalde De Breij ook levenslessen bij familie, vrienden, Spinoza en haar pedicure. Het resultaat is een boek zoals alleen De Breij dat kan maken: hartstochtelijk, geestig, to the point en onontbeerlijk op het hobbelige pad dat ‘leven voor gevorderden’ heet.

Voor het lezen 

Ik ben erg benieuwd welke dingen er aan bod komen. Welke dingen hebben deze mee gemaakt en hoe hebben ze dat aangepakt? Er zijn vele dingen in het leven die je kan doen, maar wat zou je doen als het je overkwam? Deze vraag triggert me om dit boek als eerste te pakken van mijn NS jury stapel!

Tijdens het lezen

Toen ik het boek vol goede moet begon vond ik hem wel lekker lezen, maar toen de gesprekken er kwamen raaktte mijn cpncentratie kwijt en heb ik nu weinig motivatie om door te gaan….

Ik hoop dat de verhalen veel spannender, maarde vooral soepeler geschreven gaan worden.

Conclusie

Ik kan weinig motivatie vinden om door te gaan. Na toch wat doorzetten is het wel gelukt, maar niet van harte….

Ik geef dit boek ☆☆, omdat ik wel wat heb gehad aan sommige boodschappen, maar het las zo moeilijk! Ik ben tussendoor maar wat anders gaan lezen, omdat ik het anders niet trok. Ik heb zelfs de opmerking gemaakt dat ik nog liever de krant er bij pak en dat doe en zeg ik niet vaak!

Natuurlijk kan het zijn dat jij wel genoten heb! Het kan liggen aan mijn leeftijd of dat het een andere style is, maar voor mij geen must.

Please follow and like us:

0 thoughts on “Neem een geit – Claudia de Breij

Geef een reactie