Nirwana – Terrence Lauerhohn

Goede middag,

Vandaag deel ik mijn recensie van de leesclub van Nirwana die georganiseerd werd door Terrence! Super bedankt dat ik mee mocht doen! Mijn grote dank gaat uit naar thrillerlezers.

Specificaties

  •  Nederlands
  • 172 bladzijdes
  • December 2016
  • Thriller

Beschrijving

Terrence Lauerhohn heeft zichzelf voor een derde maal op een rij overtroffen met een thriller. Was zijn eerste boek De negen cirkels volgens zijn woorden Dark Fantasy met een knipoog, Wegversperring paste volgens trouwe lezers prima tussen de Stephen King boeken. Met Nirwana raakt hij vlijmscherp wat verslaving met iemand kan doen.

Voor het lezen

De cover valt heel erg op door de blauwe kleur. Ik zou dit boek minder snel oppakken door de oude look. Het is voor mij een beetje oud getekend, maar andere kant zou ik het ook weer gaan lezen vanuit de bieb om te kijken wie deze auteur is.

Niet snel door de opmaak van de cover. Ik ben meer van foto’s en deze cover is een beetje vaag op de manier van geheimzinnig dus hij zou wel op mijn lijstje komen als ik de achterflap gelezen had.

Een spannend verhaal met bloed en liefde. Het verhaal lijkt mij ook een beetje mysterieus.

Tijdens het lezen 

Voor mij was het eerst even moeilijk inkomen. Het is iets heel anders dan ik gewend ben en stap makkelijk in het verhaal, maar kan er ook zo uit stappen.

Ik heb medelijden met de ouders, niemand wilt zijn kind zo zien, verslaafd terwijl ze eigenlijk niks fout gedaan hebben

Een nieuwe tijd
Een nieuw getto
Een nieuwe drug
Een verslaafde
Een vermiste dochter
Een vader op zoek

Conclusie

Ik sla het boek dicht met het idee, dit was een boeiend boek. Het is niet iets wat ik snel zou lezen en ook niet snel meer zal herlezen. Het is voor mij een wereld waarin ik niet bekend ben en dat maakt het toch interessant. Ik heb momenten gehad dat ik genoten heb, maar de sfeer zorgt ervoor dat het allemaal hetzelfde was, negatief. Het was fijn lezen op sommige stukken na. Ik zocht bijvoorbeeld erg mee met die vader naar zijn kind en dat maakte het spannend, want je zag zowel vader als dochter de gedachte.

De reden waarom ik ☆☆☆ 1/2 ster geef is, omdat ik in een verhaal wil zitten zonder er uit te willen en dat had ik nu wel. Het is voor mij wel anders dan anders daarom scoort het een 7 voor mij!

Please follow and like us:

Geef een reactie