Presentatie "Hallo lieverd"

9 April was er om 14:00 uur  een presentatie in de bieb van rotterdam waarbij ik aanwrzig was. Kim van Schie is de schrijfser van het boek ” Hallo lieverd”. Ze heeft een adoptie in Nigeria gedaan en heeft daar een waargebeurd verhaal geschreven.

“Nieuwbakken adoptie moeder stikt in kots. ” (malaria en infectie na 4 maanden in Nigeria)


Kim is journalist, lezer en nu ook schrijver van beroep. Ze hield een soort dagboek bij toen ze in Nigeria was en dat heeft ze uiteindelijk uitgegeven. Ze wou haar verhaal delen met de wereld, maar een deel houd ze ook voor Pauline en het gezin.

Strijd
Het was lastig om een kind uit haar geboorteland te halen zeker omdat je hoopt dat ze daar kan blijven misschien niet bij haar ouders maar bij een ander goed gezin.
Het is erg mooi om te zien dat ze zo gehecht is aan haar kleine. Ze spreekt vol lof over haar en de ontwikkeling van Pauline gaat heel goed. Ze is erg Social op school, maar het liefst gaat ze net als mama met een boek in een hoekje zitten en genieten. Ze gaan vaak samen naar de bibliotheek om lekker boekjes uit te zoeken.
Adoptie procedure
Het proces in Nigeria is heel anders dan ik Nederland kwa adoptie. Je hebt met meer dingen te maken en ziet veel kinderen met ziekte, ondervoeding en pijn wat je hart breekt. Zo was er een jongetje dat Kim hielp en nu nog steeds helpt. Als je Kim haar boek koopt gaat er ook een deel naar een goed doel, het doel dat kinderen helpt met medicijnen die vele nodig hebben door ziektes.

Er waren veel problemen waardoor ze totaal 4 maanden in Nigeria waren. De planning was veel minder. Ze konden bijvoorbeeld geen kraanwater drinken, omdat het bruine drap was.
Als je meer over haar avontuur wil weten lees dan haar boek! Binnenkort komt mijn recensie online 🙂

Please follow and like us:

Geef een reactie