Wie is nou normaal? – Lisa Williamson

Specificaties

  • Nederlands
  • 309 bladzijdes
  • Lemniscaat uitgever
  • Septemner 2016
  • IBSN13 : 9789047708490
  • Young adult / zelfbeeld – stiefouders – transgender

Beschrijving

David weet al zijn hele leven dat hij een meisje wil worden. Maar alleen zijn twee beste vrienden delen zijn geheim – zelfs zijn ouders hebben geen idee. Leo zit dit jaar voor het eerst op dezelfde school als David. Van zijn vorige school moest hij vertrekken om redenen waarover hij liever niet praat. Wel is duidelijk dat hij zich maar beter koest kan houden, omdat het anders ook op deze school mis zal gaan. En dat gaat het al snel… Leo timmert een jongen tegen de grond die David pest, en wordt bijna van school gestuurd. Dit is het begin van een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die ieder een geheim herbergen en erachter komen dat ze bij elkaar zichzelf kunnen zijn.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Ik ken wat mensen die er mee tobben en niet stabiel daardoor in het leven staan. Een vriendin die dicht bij me staat ervaart dit en ik vind het prachtig. Ik hoop meer te lezen over het proces en de emoties die er bij komen  spelen.
Tijdens het lezen

In het begin moest ik erg inkomen. Wat houd dit in? Ik volg het niet meer. Wat was er op de vorige school aan de hand dat Leo weg moest?

Het is Haar, in een paarse jas en met witte, pluizige oorwarmers op. Haar krullen en schouders zijn bedekt met sneeuwvlokken. Ik staar haar aan. Ik kan niet anders of mijn mond hangt open

Verder in het verhaal word het duidelijk. Ze zijn hecht, genieten en hebben veel aan de mensen om zich heen. Een geheim is moeilijk te bewaren. Het kan positieve en negatieve kanten hebben, maar met steun en positieve vibes kom je er wel.
Conclusie

Voor mij is dit een heel mooi boek. Het is even inkomen en eerst snapte ik het niet. Je leest vanuit 2 personages en dat moest te zien herkennen uit de lettertype die mij eerst niet opviel. Sommige dingen herken kwa emoties en gevoelens. Het is soms moeilijk om jezelf te vinden. Er komt altijd een punt dat je denkt van Ja dit is het. Dit ben ik.

Wie wilt er normaal zijn? Ik niet!

Absoluut ☆☆☆☆☆ en een grote dank aan de auteur voor dit geschreven verhaal!

“Wie wil nou normaal zijn? Het zal maar op je grafsteen staan. Hier rust die en die. Hij was volkomen normaal.”

Please follow and like us:

Geef een reactie