Duw me weg, houd me vast

Een verhaal dat je meesleept in het leven van een kind die sneller groot moet worden dan nodig is. Het is heel belangrijk om jong te kunnen zijn, maar wat als je ouder(s) die taak niet meer aankunnen?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • Juli 2018
  • 280 bladzijdes
  • Dutch venture publishing
  • Young adult – suïcide (zelfdoding)

Beschrijving

Na de zelfmoord van haar moeder is het leven voor de zeventienjarige Ruby verre van zorgeloos. Ze ontfermt zich over haar broertje en past op haar alcoholische vader. Tijd om tiener te zijn is er niet. Ruby kan de dood van haar moeder niet verwerken en het leven is een strijd. Tot ze Byron ontmoet. De jonge muzikant draagt zijn eigen demonen met zich mee. Toch laat hij zich door niemand voorschrijven hoe hij moet leven… of om moet gaan met de dood.
Hoe meer Byron voor Ruby gaat voelen, hoe meer hij beseft dat hij zijn eigen verleden onder ogen moet komen. Als Byron teruggaat naar zijn geboorteplaats, volgt Ruby hem en ontdekt wat hij al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden. Kunnen ze samen het duister overwinnen – of is het beter om elkaar te laten gaan?

Voor het lezen

Liefde is erg belangrijk als je de liefde thuis niet krijgt. Je verlangt meer naar het warme nest dan een ander. Maar wat als er ook duisternis is? Hoe ver ga je voor een persoon waar je om geeft en misschien langzaam ben van gaan houden?

Ik hoop op een emotioneel verhaal waarbij de emoties erg duidelijk aanwezig zijn.

Tijdens het lezen

Ik ben erg benieuwd naar wat Byron te verbergen heeft. De geheimzinnigheid is groot en ik weet niet goed wat ik er van moet denken. De liefde hangt zeker in de lucht, net als de onzekerheid bij beide.

Met Martin weet ik ook niet zo goed wat ik moet. Hij is zo afstandelijk en harteloos de laatste tijd, maar hij kan ook ineens ontploffen naar een emotie bom!

Ik ben benieuwd naar hoe het verhaal zal verlopen nu 3 van haar liefdes weg zijn en waar zij de moed en kracht uit put om niet alleen door te gaan, maar ook zichzelf weer te worden!

Conclusie

Wat een verhaal! Ik ben echt super erg aan het snikken geweest toen ik dit verhaal aan het lezen was.

Allereerst is het absoluut een zwaar onderwerp. Het is zeker niet aan te raden om dit boek te lezen als je er goed doorheen zit! Het is een zwaar en lastig onderwerp, maar absoluut bespreekbaar. Het gebeurt nog steeds overal ter wereld.

Ik was erg gedesoriënteerd toen ik las dat Byron zich andere gedroeg. Hij sloot zich af ( iets wat absoluut niet raar is als je serieus met iemand wilt worden, dat is een super grote stap!) Maar er klopte gewoon iets niet. Ik kan mijn vinger er absoluut niet op leggen. Tot ik tegen het einde aan liep. Ik was zo boos op hem! Zo veel onbegrip van kant dat ik de laatste hoofdstukken echt verslonden had.

Ik had erg te doen met Ruby. De gedoe met vrienden, familie en buren. Ze wilt gewoon nog genieten van haar jeugd, maar ookal heeft ze de mensen naast zich, ze voelt zich absoluut verantwoordelijk.

Het einde verbaasde mij. Het begin begon wat vlotter op te komen, maar mijn motivatie bleef in het midden erg hangen. Dat is de reden waarom ik het 🌟🌟🌟🌟 geef.

Please follow and like us:

Geef een reactie