De appeltaart van hoop ~ Sarah Moore Fitzgerald

Dit boek was heel lang in de media, maar op een of andere manier had ik toen geen zin om het te lezen. Nu heb ik het gelezen, mijn mening lees je nu .

Specificaties

  • Nederlands
  • 204 bladzijdes
  • Van Goor
  • Young Adult

Beschrijving
Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

Niets is wat het lijkt. Heel veel dingen zijn niet zoals ze zich voordoen. Soms zien dingen er op een bepaalde manier uit, maar toch zijn ze anders. Soms hebben mensen het nodig dat je naar ze blijft zoeken, of in elk geval vragen blijft stellen namens hen. En heel vaak is mensen de mond gesnoerd, en hebben ze andere nodig die namens hen het woord nemen, dan zijn ze pas echt verdwenen. Geef het niet op!

Voor het lezen

Toen ik de cover zag pakte ik het gelijk op. Het is zo vol van energie en kleuren! Dit boekt lijkt mij geschikt als tussendoortje tussen de zwaardere boeken die ik meestal lees!

Als je ooit ergens niet uitkomt dan is het een goed idee om naar de zee te gaan. Dingen lijken altijd een stuk helderder als je op de plek staat waar het water het land raakt, waar je kunt luisteren naar het opkomen van het tij, waar de pure uitgestrektheid van de oceaan, zo oneindig, zo zout, alles met elkaar verbindt. ~ Oscar

Tijdens het lezen

In het begin zat ik er al zo in. Het is een boek over een vriendschap tussen een buurjongen en meisje. Ze zitten vaak avonden in hun ramen die gelijk aan elkaar kruisen. Ze praten over vele dingen in het leven en zitten in dezelfde klas.

Dingen veranderen als Meg weg gaat met haar ouders voor een zakenreis van haar vader. Ze moet weg van het mooie Ierland en zo moet ze Oscar achterlaten.

Als de Familie het huis verhuurt aan een moeder en dochter is dat het begin van een drama. Op een dag is Oscar er niet meer, maar niemand weet waar hij is. Ze vinden zijn schoenen en fiets op de bodem van de zee, maar waar is hij?

Mensen negeren de tegenslagen van andere vrij vaak, weet je. De wereld is een harteloze plek, maar niet altijd omdat het niemand wat interesseert. Soms komt het doordat ze zich schame, of omdat ze domweg niet in staat zijn in de ogen te kijken van iemand die ergens onder lijdt.

Conclusie

Het is een lange zoektocht naar antwoorden. Een brief heeft verandering gezorgd en Oscar worstelt met zichzelf. Hij is radeloos en voelt zich alleen.
Meg snapt er niks van. Hij was zo een gelukkige jongen voordat ze weg ging. Ze voelt zich schuldig door het verwaterende contract.

Ik geef het boek 🌟🌟🌟!

Please follow and like us:

Geef een reactie