Engel ~ Isa Hoes & Vlinder Kamerling

Dit boek was twee jaar geleden best wel in trek. De Isa Hoes schreef een boek met haar dochtertje van 11. Super schattig en iedereen wou gelijk meer weten! Toen ik het boek weer tegenkwam heb ik hem maar meegenomen om lekker te lezen.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 176 bladzijdes
  • Januari 2016
  • Uitgeverij Kluitman
  • IBSN13 : 9789020674446
  • Kinderboek : vriendschap ~ pesten

Beschrijving
Na een vreemde val van haar fiets blijkt alles wat Engel (12) wenst, uit te komen. Dat is leuk, maar ook verwarrend, en Engel is vastbesloten alleen te wensen wat goed is. Samen met haar oppas Tobias en beste vriendin Keesje bezorgt ze bijvoorbeeld honderd gewenste pizza’s bij zwervers. Maar als een klasgenootje achter Engels bijzondere gave komt, raakt ze in de problemen. Moeder Isa Hoes (actrice en auteur van o.a. ‘Toen ik je zag’) en dochter Vlinder Kamerling sloegen de handen ineen om dit spannende én sprookjesachtige verhaal op te schrijven. Het is geïllustreerd met kleine tot paginagrote expressieve zwart-witillustraties. De plot is spannend en het idee van een meisje van wie alle wensen uitkomen biedt volop ruimte voor karakteruitwerking. Minder aantrekkelijk is de stijl, die wat clichématig is en anders dan de inhoud van het verhaal weinig overlaat aan de verbeelding. Ondanks dat is Engel wel degelijk een meisje om in je hart te sluiten.

Voor het lezen

Dit was een boek aardige media spotter. Ik ben daarom ook benieuwd naar wat er zo boeiend aan het boek is. De cover spreekt mij enorm aan door het simpele, maar ook de kleuren die er uit spatten. De roze tekst valt erg naar de voorgrond en de illustraties zijn erg mooi en hopelijk ook een echte aanvulling op het verhaal.

Conclusie

Ik ben er tijdens het lezen achter gekomen dat dit geen boek voor mij is Ik vond het naar mijn idee iets te overdreven en dat is de reden waarom ik niet meer verder kon lezen. Het is voor mij een grens te over al heb ik dat niet snel. Ik laat het boek in zijn waarde en pak een ander boek op. Het kan zijn dat andere dit een leuk boek vinden aangezien het absoluut ook een kinderboek is. Helaas krijgt dit boek 🌟 van mij.

Please follow and like us:

Geef een reactie