Snitch ~ Margje Woodrow

Ik zag veel promo van dit boek voorbij komen en heb zelf ook een gave poster gehad. Ik lees dat het een krachtig verhaal is, maar vind ik dat ook? Dat lees je als je verder leest!

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover / ebook
  • Maart 2018
  • 267 bladzijdes
  • IBSN13 : 9789026145209
  • Uitgeverij de fontein

Beschrijving
De jarenlange vriendschap tussen Roos en Quinty staat ernstig onder druk wanneer Fenna bij hen in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en haar vrienden. Roos voelt zich afgedankt. Ze reageert heftig, iets wat haar omgeving als een probleem ziet. Er wordt zelfs ritalin voorgeschreven, maar Roos weigert.
Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij ongelukken van haar klasgenoten. Ze heeft de schijn tegen en iedereen verdenkt haar. Maar dan ontdekt Roos wat er daadwerkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad.

” Waarom draaf je toch weer zo door? Beheers jezelf nou eens!” Ik schud mijn hoofd. Haar dagen moet verdwijnen. Dit gebeurt gewoon. Zo ben ik. Soms stormt het vanbinnen en moet het eruit.

Voor het lezen

Het is een hele mooie cover door de kleur. Dat is een van de redenen waarom ik het boek oppakte. Het is een veel voorkomende cover, een meisje dat schuilt voor iets.

Roos is een beetje een buitenbeentje sinds er een nieuw meisje in de klas komt. Ze word boos, eerder geïrriteerd door Fenna. Ze word verdacht van duistere praktijken, maar is Roos echt de boosdoener?

Tijdens het lezen

Het verhaal heeft je snel in je greep. Je leest door en door en door het lekkere lettertype en lage leeftijd voor het boek leest het door. Het verhaal vormt zich onder je ogen.

Je ben benieuwd naar wat Roos en Quinty gaan doen. Fenna is ook aardig wat van plan,maar wat?

(Vergeven) Vergeten is loslaten van pijn, verdriet en boosheid.

Conclusie

Het is een heerlijk boek om tussendoor te lezen. Een zwaar onderwerp dat wel. Het is voor de jeugd geschreven dus je leest er snel en makkelijk door geen net als de andere boeken geschreven voor de jeugd.

Ik geef snitch 🌟🌟🌟 aangezien het lekker doorleest, maar je toch wel aardig wat aan zag komen.

Please follow and like us:

Geef een reactie