Ongetemd ~ Liz Hartevelt

Het ebook staat al een tijdje klaar om gelezen te worden, maar toen ik de leesclub bij Booklantis zag via Facebook & Instagram wist ik zeker, nu ga ik hem lezen!

Gelijk het laatste boek van 2018

Specificaties

  • Nederlands
  • Ebook (paperback)
  • April 2018
  • Pluizenbol boeken
  • IBSN13 : 9789082720716
  • Feelgood roman/ New adult

Beschrijving

Studeren: een nieuwe periode in je leven. Niet langer een kind, maar een jongvolwassene die zich niet meer kan verstoppen. En dat is wat Arabella het liefste doet: zich verstoppen. Als niemand je ziet, val je ook niet op. En dat is wat ze wil: door het leven gaan als een grijze muis.

Haar nieuwe huisgenoot is alleen alles wat ze niet verwacht: een flirt, bijdehand, heeft een grote bek en een klein hartje. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is het een hij. Hoe kan ze nu met een jongen samenwonen?

Riley is het soort jongen waar niet alle ouders blij van worden met zijn tatoeages, piercings en een gebrek aan hoge ambities. Voor zijn ouders is hij ook een grote teleurstelling en hij weet hoe ze naar hem kijken. De hele wereld heeft een mening over hem, maar niemand kent hem echt.

Arabella, het onzichtbare meisje. Riley, de rebel. Op het eerste gezicht hebben ze geen overeenkomsten, maar niets is wat het lijkt. Kunnen ze hun onzekerheden en angsten overwinnen of is het bij voorbaat al een verloren zaak?

Ben ik bang dat mensen me uitmaken voor aandachtshoer? ‘Heb je het al gehoord?’ zullen ze zeggen,

Voor het lezen

Ik heb dit boek al een tijdje staan, maar toen ik er een leesclub van zag bij Booklantis via Facebook en Instagram ben ik hem ook maar gaan lezen. Het is altijd heerlijk om met andere er over te kunnen kletsen. New adult is zeker een genre geworden dat ik sinds 2018 meer ben gaan lezen, dus de verwachtingen zijn door de ervaringen van de eerdere new adult boeken redelijk hoog.

Ik haal mijn schouders op en steek mijn handen in mijn zakken, waar ik ze tot vuisten bal. Dat klinkt helemaal niet alsof ik een zesjarige ben die bang is voor alles wat roze is, Riley. Goede zet. Daar maak ik me echt niet belachelijk mee.

Tijdens het lezen

Het verhaal verloopt soepel, maar toch mis ik iets. Ik mis de diepte in de personages. Het is moeilijk om mij in te leven met alles wat er is.

Het verhaal leest wel lekker weg, maar toch vind ik het niet zo lekker weg lezen gezien het feit dat het erg langzaam gaat allemaal. De ontmoetingen zijn oppervlakkig, de gesprekken zijn heel plat.

‘Vind je het goed als we later verder bellen? Of had je iets belangrijks behalve dit?’ ‘Nee. Doe vooral geen dingen die ik niet zou doen.’ Ik hoor hem opnieuw grijnzen en dan wordt zijn stem zachter.

Conclusie

Het is een verhaal zonder veel diepgang. Ik heb zeker van het verhaal genoten, maar ik voelde heel vaak het “ik ren weg” gevoel. Ik vond dat zeker jammer, want het voelde als uitstel.

Toch vond ik het een leuk boekje voor tussendoor en ben ik benieuwd geworden naar het verhaal van River, al hoop ik daar ook meer te lezen van Arie. Ik geef het 🌟🌟🌟 aangezien ik zeker nog verbeterpunten zie.

‘Arabella, het is oké om te voelen of je de controle verliest en dat is niet erg. Het gaat erom hoe jij ermee omgaat. Blijf niet hangen in dingen die je moet laten gaan.’

Please follow and like us:

Geef een reactie