Piraten – Jessica Durlacher

Ik ben benieuwd waarom Camiel zijn beide vrienden kwijt raakt in deze moeilijke tijd. De 2de wereld oorlog is zo wreed, maar ergens ook mooi door de verbondenheid.

Specificaties

  • Nederlands
  • 48 bladzijdes
  • Juni 2014
  • Cargo uitgeverij
  • IBSN13 : 9789023489733
  • Kort verhaal – Young adult

Beschrijving

Het is eind jaren dertig. Arend en Camiel zijn vrienden zolang als ze zich kunnen herinneren. Ze leren Jacob kennen die met zijn familie uit Duitsland is gevlucht omdat hij joods is.
Dan vallen de bommen op Rotterdam. Nederland wordt bezet door de Duitsers. Joden worden opgepakt en naar concentratiekampen gestuurd.
Hoewel Jacob en zijn ouders in gevaar zijn, durven Camiels ouders hen niet te verstoppen in hun huis. Ze zijn bang dat ze verraden zullen worden door Arends ouders, want ze weten dat zij NSB-ers zijn. En dan is Camiel ineens zijn beide beste vrienden kwijt…
Piraten verscheen eerder op initiatief van de Nederlandse Spoorwegen ter gelegenheid van de onthulling van het Joods
Kindermonument in Rotterdam op 10 april 2013.

Voor het lezen

Het lijkt mij een mooi verhaal, zeker heerlijk om in een drukke periode even tussendoor te lezen als je geen heel lang verhaal wilt lezen. Ik ben benieuwd waarom hij 2 vrienden kwijt raakt.

Die iemand had het bij de bakker gezegd en de bakker, met wie wij bevriend waren, had het tegen mijn moeder verteld.

Conclusie

Een leuk boek voor tussendoor. Het gaat over de nazi’s die de joden willen uitroeien en natuurlijk heeft Camiel een vriend die Joods is. Het verhaal neemt je mee terug in de tijd en is heerlijk makkelijk geschreven. Zeker leuk om tussendoor te lezen, 🌟🌟🌟!

Please follow and like us:

Geef een reactie