Proudly imperfect ~ Sabine van Roest

Ik heb lang zitten tobben over de recensie van dit boek, ik vond het erg moeilijk zeker gezien ik best wel een perfectionist kan zijn. Daardoor is de recensie vertraagd, maar toch wil ik hem delen!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • Juli 2018
  • 248 bladzijdes
  • Scriptum books
  • IBSN13 : 9789463190893
  • Geïllustreerd – psychologie

Beschrijving
In een wereld waarin we continu getriggerd worden perfect te zijn en keer op keer te presteren, is het een uitdaging om jezelf te kunnen, maar vooral te durven zijn. Veel vrouwen gaan daarom soms heel ver in het streven naar het “Miss Perfect’-ideaalbeeld en onderdrukken wie ze echt zijn. Ook Sabina van Roest leefde jarenlang met een masker op, gebaseerd op de “eisen’ van de buitenwereld in plaats vanuit haar ware zelf. Wat in eerste instantie een worsteling was en tot een bijna-burn-out en een auto-immuunziekte leidde, bleek later een mooi geschenk; een leven vol imperfecties, maar met meer zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde.

Voor het lezen

Een boek wat mij gelijk in het oog viel. Ik ben erg bezig met aan mezelf werken en zo ook mijn imperfecte dingen.

Toen ik dit boek online tegen kwam was mijn eerste gedachte interessant. Er zijn nu aardig wat verhalen gaande in de media over het zelfbeeld van de mens vooral de vrouw. Vrouwen moesten altijd maatje 34/36 hebben, maar in de mode worden deze trends gelukkig langzaam opgebroken. Toch zorgt dat voor onzekerheid. Hoe moet je dan wel? Wat word er wel van ons verwacht? Hoe word ik het perfecte plaatje?

Sabine heeft een boek geschreven met hopelijk wat meer inzicht en antwoorden! Ik ben benieuwd naar wat ik allemaal zal tegen komen in dit boek!

Misschien verbaasd het je dat vermijden ook een vorm van perfectionisme is. Begrijpelijk, want in de buitenwereld valt vooral de Prestatiegerichte Miss perfect op. We delen liever met de wereld dat we weer in de sportschool staan, een prestatie gehaald hebben en aan een “super project” werken, dan dat we taken uitstellen, opgeven, geen keuzes durven te maken en onze dromen en verlangens wegduwen. Laat staan dat we laten zien dat we ons soms onzeker voelen, piekeren en een gemis aan geluk of vervulling ervaren.

Tijdens het lezen

Het is vooral informatie wat is lees wat het wat minder leuk maakt. Ik hoopte vooral op eigen ervaringen, die er zeker in staan, maar die ik wel mis.

Conclusie

Ik geef het boek 🌟🌟, omdat er zeker over nagedacht is, maar ik mis wel iets meer karakter en eigen verhaal in het verhaal wat het minder prettig maakt om te lezen. Het is allemaal zo formeel, zo veel informatie.

Please follow and like us:

Geef een reactie