Verminkte toekomst ~ Melissa Skaye

Verminkte toekomst mocht ik ergens begin 2018 lezen voor een leesclub. De recensie had ik nog niet online gezet, maar dat wil ik toch doen! Het was gelijk mijn eerste boek van Melissa.

Specificaties

  • Nederlands
  • November 2017
  • 300 bladzijdes
  • IBSN13 : 9789491875403
  • Letterrijn
  • Thriller

Beschrijving
De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.
Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?
Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.

Voor het lezen

Ik heb veel boeken van Melissa voorbij zien komen. Toen ik de kans kreeg om mee te doen aan een boek club wist ik zeker dat ik dat ging doen! Er zijn altijd verhalen dat ze vol spanning schrijft, dus tijd om dat zelf te ondervinden!

Tijdens het lezen

Het is een boek dat ik nu al niet weg kan leggen. Ik dook erin en na 40 bladzijdes wou ik er pas weer uit. Het hield mij in zijn greep, iets wat ik altijd fijn vind. Raadsels laten mij altijd zoeken naar logica. Overal zit logica achter toch. Niet alles is toeval zeggen ze in het boek of heeft Will toch gelijk over het feit dat je geen toeval kent.

Conclusie
Het is een boek die je vastklamt. Je wilt stoppen met lezen ookal is het alweer 1 uur. Nee doorlezen zegt je stemmetje. Net als het stemmetje in het hoofd van Emma heb ik hele gesprekken.
De spanning word opgevoerd. Er gebeuren dingen die je naderhand super logisch lijken, maar op het moment dat je het leest denk je What?!? Waarom doe je dat?! Hoe kan je dat doen. Hoe kan je zo dom of juist zo slim zijn!

Een boek waar ik 4 dagen over deed. Het liet mij lezen vanaf het moment dat mijn ogen open gingen en zich sloten. Slaapgebrek is een grote issue, zeker als dit boek voor je klaar ligt.
Een dikke pluim voor dit boek weer! Ik kan niet anders zeggen dan dat je style mij bevalt. Hierom de ☆☆☆☆☆!

Please follow and like us:

Geef een reactie