Het lied van mijn hart ~ Lizzie van den Ham & Lily Frank

Een heerlijk kleurrijk boek om tussendoor te lezen. Ik heb eerder boeken gelezen van de auteurs, dus ik verwacht zeker een heerlijk weg te lezen verhaal.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • 264 bladzijdes
  • Dutch venture publishing
  • IBSN13 : 9789463670890
  • December 2018
  • Feelgood roman

Beschrijving

TWEE SCHOLEN, EEN WINTERSE SCHOOLREIS… KAN DAT WEL GOED GAAN?
Als muziekdocent Anne net voor de zomervakantie te horen krijgt dat haar contract op het Haags Lyceum niet wordt verlengd, kan ze haar oren niet geloven. Gelukkig vindt ze snel een nieuwe baan op het Thorbecke College. Wanneer ze in december mee wordt gevraagd op een schoolreis naar Brussel waar ook het Haags Lyceum aan meedoet, staat ze ineens oog in oog met haar opvolger Sjoerd Scheltema. Dan wordt pijnlijk duidelijk waarom haar contract niet werd verlengd: Sjoerd is het neefje van haar oude directeur.
Intussen staat ook 5-HAVO-leerling Liv voor een onaangename verrassing als blijkt dat haar grote rivaal van het Haags Lyceum meegaat naar Brussel. Kim Ji Ho versloeg haar genadeloos tijdens Den Haag’s Got Talent en hij laat geen gelegenheid voorbij gaan om dat haar in te wrijven. Liv kan Kim nu nog minder uitstaan en doet er alles aan om hem te ontlopen.
Zal de stemming tijdens deze winterse trip onder het nulpunt zakken of zal de liefde de temperatuur tot een hoogtepunt laten stijgen?

Ze wist hoe het voelde als iedereen verwachtingen van je had die je niet waar kon maken. Het gewicht daarvan dat op je schouders drukte als een harnas waaruit je niet kon ontsnappen.

Voor het lezen

De cover spreekt mij erg aan, heel roze, druk maar toch leuk! Ik heb al eerder wat van de auteurs gelezen, dus ik heb niet eens de achterflap gelezen. Ik weet dat ze heerlijk schrijven en zonder nadenken pak ik het boek ook op!

‘Ik moet ook niet zo moeilijk doen,’ mompelde ze. Die meneer zou wel denken! ‘Volgens mij voelt ge een grens,’ zei hij zacht. ‘Daar moet ge naar luisteren. Uw grenzen zijn er niet voor niks.’ Daar zei hij wel wat moois. Grenzen. Zo voelde het wel.

Tijdens het lezen

Het verhaal is helder geschreven. Je begrijpt gelijk wat de situatie is, wat de emoties zijn en wat de oorzaak daarvan is.

Langzaam zie je de personages open worden tegenover de anderen. Het is mooi om te zien dat ze zichzelf ontwikkelen, maar ook in situaties belanden die niet altijd even comfortabel zijn en dat ze daardoor weer lessen eruit halen.

‘Ik dacht gewoon dat als dood zijn betekent dat je niet meer leeft, betekent het dan ook dat je dood bent als je niet lééft?’ ‘Eh, dat zeg je toch net?’ ‘Ik bedoel het anders. Een mens kan bestaan of leven. Veel mensen bestaan gewoon, maar gaan er niet helemaal voor. Zijn die dan ook dood?’ ‘Wauw, waar komt dit in één keer vandaan?’

Conclusie

Een heerlijk boek om tussendoor bij weg te zwijmelen. Het is lichte New adult wat het ook weer heerlijk spannend maakt! Je geniet van de vorderingen van de personages en ziet ze zich langzaam ontwikkelen tot een eigen persoon. Ook de volwassenen krijgen het nodige te verwerken. Zo moeten ze niet alleen zichzelf en de leerlingen bij elkaar houden, maar ook zorgen dat alles soepel loopt! Zeker als je de helft van de mensen niet kent is het lastig.

Het is mooi om te zien dat er op een gegeven moment los gelaten word en iedereen zichzelf kan zijn. Daar die mooie ontwikkelingen krijgt het boek van mij de verdiende 🌟🌟🌟🌟! Zeker een boek wat je tussendoor kan lezen & vast in de toekomst nog een keer pakt!

Hij trekt me door de achtertuin. Samen kijken we naar de sterren.
‘ Je bent het mooiste wat me overkomen is. Geen kracht die sterker is dan mijn liefde voor jou.’

Please follow and like us:

Geef een reactie