Upgrade ~ Lara Reims

Een upgrade van de boeken uit mijn jeugd. Een boek wat mij al veel sneller aan het lezen zou hebben gemaakt. Iets waarvoor ik mijn telefoon opzij leg, want terwijl ik lees voelt het alsnog alsof ik er op zit!

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover / ebook
  • 339 bladzijdes
  • April 2019
  • Hamley books
  • EAN : 9789082986303
  • Young adult ~ avontuur ~ technologie

Beschrijving
Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?
Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan?

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat?
Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaat op zoek naar wie hij is. En waarom.
Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.
Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen. Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis.
Tot zijn verleden hem weer inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.   

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar dit moderne verhaal. Vele mensen die mij kennen weten dat ik echt een kluns ben kwa technologie, dus ik ben vooral benieuwd of het verhaal vanuit de basis vertelt word. Zo makkelijk dat iedereen het zou kunnen begrijpen!

Ik ben benieuwd welke wereld Remi leuker vind, maar vooral naar wat voor avonturen hij gaat beleven!

Het was alsof hij een waterwegen was geworden. Met de elegantie en het natuurlijke gemak van een dolfijn schoot hij de poel door. Het water spoelde alle onzekerheid, onhandigheid en verbetenheid van hem af en wat achterbleef was een stralende, lachende blonde jongen in zijn element.

Tijdens het lezen

Het leven kan zo veranderen. Je kan op het verkeerde moment op de verkeerde plek zijn. Het overkomt Remi. Hij gaat naar een instituut, maar of hij daar beter af is dan voorheen is nog maar de vraag…..

Ik ben absoluut Emma! Ik kan mij zo erg in haar vinden. Kleine wijsneus!

Er word je altijd vertelt dat je talent hebt, maar wat als je talent je ook gevaarlijk maakt? Wie moet je vertrouwen en wie niet?!

De wereld was veel groter toen, zo onder mail, app en digitale ontmoetingsplekken. Dus ik had geen idee hoe het met hem ging toen hij ineens voor de deur stond.

Conclusie

Waarom is dit verhaal niet 10 jaar geleden al uit gebracht? Dan was ik al weer veel eerder begonnen met lezen!

Dit is een verhaal wat heerlijk weg leest! Ik weet zeker dat dit boek vele kinderen aan het lezen zal maken. Ze zouden met liefde hun electrische apparaten even inruilen voor dit boek, want ookal ben je zelf niet bezig, je duikt mee in de wereld van de personages. Je voelt, ziet en ruikt zelfs wat de personages doen. Je krijgt spontaan zin in die boterham met pindakaas!

Dit boek neemt je mee naar een next level. Je voelt de echte upgrade! Van mij mogen er zeker meer verhalen komen. Schrijf maar meer personages uit zou ik zeggen, want met dit verhaal kan dat! Het verhaal van de tweeling bijvoorbeeld!

De verdiende 🌟🌟🌟🌟🌟! Geef je kind een keer wat anders voor zijn verjaardag! Dit prachtige boek bijvoorbeeld!

Please follow and like us:

Geef een reactie