Nieuwe maan ~ Sarah Crossan

Een boek dat naar je blijft lonken vanaf de plank. Hij riep mijn naam, vertelde dat ik de duisternis moest zien.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 384 bladzijdes
  • April 2018
  • Pepper books
  • EAN : 9789020608649
  • Young adult

Beschrijving
Ze denken dat ik iemand iets heb aangedaan.
Maar dat is niet waar. Onthoud dat goed, oké?
Ik meen het. Onthoud dat goed.
Want mensen gaan leugens vertellen.
En ik wil dat jij de waarheid weet.
Joe heeft zijn broer al tien jaar niet gezien. De reden daarvoor is gruwelijk: Ed wacht zijn doodstraf af in een gevangenis in Texas, mijlenver van Joe en de rest van hun disfunctionele gezin. Wanneer de executiedatum vastgesteld wordt, is Joe vastbesloten om zijn broer nog een laatste keer te ontmoeten. Zonder geld of back-up vertrekt hij naar Texas. Maar terwijl het aftellen begint, ontstaat er ook nieuwe hoop.

Voor het lezen

Een boek wat mij al lange tijd aankijkt. Het boek heb ik vaak langs zien komen en de donkere cover is mooi. Het binnenwerk bestaat uit een stukken tekst, wisselend in lengte.

Ik ben benieuwd naar het verhaal, ookal ga ik er blanko in.

Tijdens het lezen

Het verhaal leest heerlijk weg. Je hebt stukken tekst die je meer vertellen over het heden, maar ook het verleden. Je bent benieuwd naar wat Joe allemaal gaat mee maken.

Je maakt zijn reis mee, maar ook het verhaal tussen hem en Ed. Je leert hem beter kennen en gaat nadenken.

Het leven ontplooit zich, maar niet altijd op de manier dat je denkt. Soms denk je het te kennen, maar dan toch uit die onverwachte hoek ligt er toch weer iets op de loer.

Conclusie

Een verhaal wat fijn weg leest. Je kan het boek opzij leggen en zo weer oppakken. De korte stukken tekst maken het fijn om te lezen.

Ik heb te doen met Joe, het leven is niet alleen maar rozen. Soms krijg je meer te voorduren dan je aan kunt, maar toch moet je doorgaan en dat is iets wat hij doet. Zonder back up gaat hij de strijd aan, zijn geweten schoon maken en ontdekken hoe het verhaal van Ed in elkaar zit. 🌟🌟🌟

Please follow and like us:

Geef een reactie