Ontspullen

Ontspullen, een term dat ik sinds 2019 vooral ken. Na de Kondo methode ben ik verder gaan zoeken naar meer inspiratie. Maar heb ik die hier kunnen vinden?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • 256 bladzijdes
  • Maart 2016
  • EAN : 9789021561288
  • Kosmos uitgevers
  • Psychologie – huishoudelijke tips

Beschrijving
Je zult vast en zeker herkennen dat je teveel spullen hebt in huis. We hebben er met elkaar meer dan ooit – en veel dingen die we nooit gebruiken, zoals kleding, keukenspullen en prullaria. Maken ze jou nog gelukkig? Volgens trendwatcher James Wallman kun je beter ervaringen verzamelen in je leven en jezelf van spullen ontdoen. De Japanse opruimgoeroe Kondo helpt je met selecteren, maar Wallman gaat een stap verder. Hoe zorg je ervoor dat je niet verleid wordt om meer te kopen?

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik heb het regelmatig voorbij zien komen en de strakke lay-out viel mij zeker op. De kleuren springen eruit en ik kan niet wachten om het boek te lezen!

Tijdens het lezen

Het boek gaf mij al de nodige informatie tijdens het lezen. Als er iets is wat ik de laatste maanden geleerd heb is het dat als je een opgeruimd huis hebt, je ook meer innerlijke rust hebt.

Dit boek deelt verhalen van mensen uit alle klassen, van enorm rijk tot middenklasse. Je leest hun verhaal. Doordat je herkenbare situaties tegen komt kan je je ook makkelijker inleven. Vaak lees je verhalen van mensen die succes kregen en daardoor veel dingen gingen kopen en dat dan de knop om ging.

Conclusie

Dit boek is beter dan de eerdere boeken die ik gelezen heb, maar wel op het gebied van inleven van herkenbare situaties. Er is geen super handige stappenplan waarin iedere categorie uitgelegd word zoals in de boeken van bijvoorbeeld Mari Kongo en vaarwel spullen.

Het boek is overzichtelijk met mooie lijstjes. De verhalen zijn heel breed uitgelegd en van veel verschillende mensen. Er zit meer karakter in het boek dan dat ik de meeste van dit soort boeken gezien heb. Daarom is dit mijn favoriet tot nu toe en verdient hij 🌟🌟🌟🌟🌟!

Please follow and like us:

Geef een reactie