Weg ermee ~ Dennis storm

Een dun boekje die je alle inzichten zal laten zien, nou dat verwacht ik. Maar zijn mijn verwachtingen te hoog door de korte teksten?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ ebook
  • 112 bladzijdes
  • Mei 2018
  • EAN : 9789000347483
  • Uitgeverij Spectrum
  • Lifestyle – minimalisme

Beschrijving
Dennis Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal zo’n drie jaar uit een koffer geleefd en in al die hotels zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimalisme ontdekt. ‘Leven alsof je op reis bent’, zonder onnodige ballast. In Weg ermee deelt hij zijn visie op minimalisme:
‘Simpel gezegd is minimalisme, of het nu over architectuur, interieur of een levenswijze gaat, te beschrijven middels een kort zinnetje: teruggaan naar de essentie. En wat dat precies is, is voor ieder mens anders. Ontspullen is slechts het begin, minimalisme is je leven veranderen en jezelf met vallen en opstaan aanleren de consumptiewereld waarin we leven en opgegroeid zijn niet meer serieus nemen. Als je ook maar ergens in je lijf voelt dat het leven inderdaad misschien wel te materialistisch is geworden, dan hoop ik dat dit boek je aanzet tot het nemen van de eerste stap.’
Weg ermee is een persoonlijk en inspirerend boek dat je aan het denken zet over wat je écht nodig hebt. En dat je leert hoe je ook zonder een heleboel dingen kan, zodat je net als Dennis de schoonheid van minimalisme kunt ontdekken.

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar dit dunne boekje. Het is zelf natuurlijk een minimalist, ik vind het altijd interessant. Mensen hebben meer waardering voor hun spullen, want ze weten waar alles staat en alles wat ze hebben.

Tijdens het lezen

Een heerlijk boek om meer inzichten te krijgen in minimalisme. Hij vertelt vooral zijn eigen verhaal en gebruikt veel teksten van andere boeken die hij als inspiratiebron zag. Ik vind het wel een nadeel dat die uitspraken niet gewoon vertaald zijn naar het Nederlands, zeker als het langere stukken zijn. Wat als er oudere mensen zijn die het niet kennen?

Conclusie

Het boek krijgt doordat het geminimaliseerd is zoals hij het noemt, kort en bondig is van mij 🌟 🌟🌟🌟 4 sterren! Je leert een middenweg vinden en er word ook vaak gezegd , die challenge van overleven met 100 spullen is een eigen keus net als een monikken bestaan. Voor hem werkt de 30/30 regel. 30 dagen lang iedere dag de zoveelste dag spullen weg gooien. Bij dag 30 doe je die dag 30 spullen weg! 465 spullen!

Please follow and like us:

Geef een reactie