En elke ochtend word de weg naar huis langer

Een verhaal waarbij dementie een hoofdonderwerp is. Ouder worden hoort erbij, maar als je tijdsbesef verliest word het alleen maar moeilijker.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • Augustus 2017
  • 64 bladzijdes
  • Uitgeverij Q
  • EAN : 9789021406909
  • Literaire roman – dementie

Beschrijving
EEN LIEFDEVOL PORTRET VAN DEMENTIE DAT JE ECHT RAAKT
In En elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer schetst Fredrik Backman een ontzettend ontroerend beeld van de strijd die een oude man levert om zijn geliefde herinneringen niet kwijt te raken, en van de pogingen van zijn familie om voor hem te zorgen terwijl ze tegelijkertijd ook al een beetje afscheid moeten nemen.

Voor het lezen

Demente komt overal ter wereld voor. Het is een moeilijke ziekte aangezien je niet alleen dingen/ herinneringen vergeet , maar ook mensen. Super mensen om te ervaren en het is erg verwarrend voor de persoon met dementie.

Ik verwacht zeker een mooi verhaal met veel emoties.

Ik weet dat de weg naar huis nu elke ochtend langer wordt. Maar ik hield van jou omdat je hersenen, je wereld, altijd groter waren dan die van alle andere mensen. Er is nog veel van over.

Conclusie

Een heerlijk kort verhaal waarbij je de tijd verliest, net als opa. Je leest het verhaal in verschillende perspectieven. De cijfers, de hemel, het is allemaal zo mooi en diep!

Het laatste hoofdstuk neemt je mee naar een hele andere tijd, ik durf niet te zeggen wanneer het precies is. Dementie is rauw, intens en zwaar! Absoluut 🌟🌟🌟! Ook leuk dat je een hoofdstuk kan lezen van zijn nieuwste boek na dit verhaal. Ik wil zeker langere verhalen gaan lezen, maar de korte verhalen vind ik altijd een mooie start om meer van de style te leren.

Please follow and like us:

Geef een reactie