Niels en het geld mysterie ~ Karin Merkus

In Nederland word weinig over geld gesproken, maar het is wel belangrijk. Hoe bereid je je kind er op voor? Dit boek kan daar zeker bij helpen door je rond te lijden in de financiële zaken.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • 129 bladzijdes
  • Maart 2016
  • Uitgeverij multilibris
  • EAN : 9789460003110
  • Kinderen (8-12) avontuur / geld

Beschrijving

Stel, je krijgt van je opa een muntje van vijftig eurocent. Je opa zegt dat je daar maar een grote zak snoep van moet kopen. Dat deed hij tenslotte ook altijd toen hij nog klein was.
Maar wat als de mevrouw in de snoepwinkel zegt dat een grote snoepzak ongeveer tien keer zo veel kost als dat muntje? En wat als je bijna vijfduizend jaar moet sparen om het huis van de buren te kunnen kopen? Wat als iedereen zegt dat geld kan groeien op een bank? Of als je erachter komt dat oude mensen in Spanje altijd
vakantie hebben? Dan denk je toch op een gegeven moment vanzelf: wie is hier nou gek? Precies.
Dat heeft Niels nou ook. Op momenten dat hij het helemaal niet meer snapt, grijpt hij naar zijn muntje. Het is net alsof hij dan beter kan nadenken. Zou hij er toch ooit een grote snoepzak van kopen? Of zou hij het houden om alles te snappen?
Wat zou jij doen?

Voor het lezen

Het is leuk om alle soorten boeken te lezen. Als ik mijn kinderen laten iets wil bij brengen is het waarde over een van de belangrijkste dingen in de wereld, geld. Natuurlijk vind ik het zelf leuk om te lezen, maar wat zou ik de kleintjes zoals mijn zusjes nu al voorschotelen?

Conclusie

Het verhaal word helder uitgelegd terwijl je spelend aan het lezen bent. Je gaat mee op avontuur met Niels en leert onbewust veel dingen bij. Je leert de verschillen zien en alles word regelmatig herhaald om te onthouden. Dit boek zou ik vanaf groep 6/7 laten lezen. Mijn zusje van 10 ga ik zeker helpen met dit boekje. Het zal een grote plezier zijn om dit samen te lezen en samen te ontdekken!

Het boek is gemaakt in samenwerking met meerdere bedrijven voor het thema : het week van het geld. Dit boek is zeker een grote aanvulling op het thema en kan je gebruiken op school of thuis als je iets wilt uitleggen. 🌟🌟🌟🌟🌟!

Zelfstandig te lezen/behandelen vanaf +-10 jaar!

Please follow and like us:

Geef een reactie