De supermarkt survival gids ~

Een van de moeilijkste dingen in het leven vind ik verleidingen zeker op gebied van voeding. Vaak dient voeding als troost of juist niet. Maar wat is nou een bewuste keuze?

Specificaties

  • Nederlands
  • 228 bladzijdes
  • Oktober 2018
  • J.M. Meulenhoff
  • EAN : 9789029092470
  • Boodschappen – eten – consumptieverslaving

Beschrijving
Teun van de Keuken is de best denkbare reisleider voor de supermarkt: de afgelopen jaren heeft hij enorm veel kennis opgedaan over de voedselindustrie en van die “insider tips’ kun jij nu profiteren. Teun voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de afdelingen van de grootgrutter en vertelt je waar je de grootste gevaren kunt verwachten.
Hij leert je ook van de gebaande paden af te wijken en door de marketingtaal op de verpakkingen heen te prikken zodat je nooit meer met onzinproductenthuiskomt: geen ambachtelijke fabrieksproducten volgens grootmoeders recept of “handgekookte’ chips uit een industriële ketel.
En deze gids staat boordevol praktische tips: hoe bereid je je voor (maak een lijstje!), wat moet je kopen en wat juist niet? Hoe lees je een etiket? En je krijgt ook achtergrondinformatie: waarom zijn eetrijpe avocado’s nooit eetrijp? Wat is bijvoorbeeld plakvlees en zijn pitloze druiven echt pitloos? Dankzij de eerste survivalgids voor de supermarkt kun je eindelijk goed geïnformeerd boodschappen doen en de juiste keuzes maken.

Voor het lezen

Bewustwording is voor mij heel belangrijk. Niet alleen op wat ik in het leven doe en hoe ik in het leven sta, maar ook op het gebied van gezonde voeding, zeker door mijn liefde voor voeding. Zelf kan ik een haat/liefde verhouding hebben, maar eten bereiden is altijd mijn passie. Ik vind het heerlijk om vol verhalen over eten aan te horen & te vertellen! Hopelijk kan ik na dit boek nog meer verhalen vertellen en bewustere keuzes maken!

Tijdens het lezen

Vol walging heb ik de eerste 100 bladzijdes gelezen. Je ziet de trajecten die al het voedsel ondergaat. Opspuiten, kleuren, vullen met mengsels, belgghhh . Ik moest iedere keer stoppen aangezien ik misselijk werd.

Een van de redenen waarom ik flexitariër ben. Meer bewust met je keuzes omgaan, vaak anders selecteren en niet de behoefte te voelen om iedere keer vlees te eten.

👆Kijk wat een wirwar aan schappen dit is!

Conclusie

Dit boek heeft zeker nieuwe inzichten voor mij geopend.

Zo word er in heel veel producten enorm veel water toegevoegd, zelfs in ons vlees & vis uit de supermarkt. Worden ze ingevroren, ontdooit, ingevroren ontdooit en dan in de winkel ontdooit aangeboden als vers en vriest de klant het soms ook nog eens zelf in.

Een van de dingen die mij nu ook heel erg opvallen zijn de begrippen als gezond, vers, duurzaam en verantwoord. Allemaal loze woorden vaak, want er zit vaak aardig wat suiker in, in welke vorm dan ook!

Mijn groente uit pot ga ik tegenwoordig ook uitwassen voor ik het eet, want hoeveel suiker en zout daar in zit is ook niet gezond!

Door alle nieuwe inzichten geef ik het boek zeker 🌟🌟🌟🌟 ! Je gaat bewuster de supermarkt in en bent je meer bewust van alle praatjes en uiteindelijk hoop je dat je er door heen kan kijken!

Iedere afdeling word in behandeling genomen. Je word van het begin van de winkel naar het einde van de winkel getrokken. Je ziet de voor en nadelen die elkaar duidelijk afwegen.
Zo kan je je consumptieverslaving beter in de hand houden en ook de voedsel verspilling verminderen!

Please follow and like us:

Geef een reactie