Diagho – Latoya Morris

Ik kijk enorm uit naar dit boek. Ik heb veel zin om in het verhaal van de 17 jarige Diagho te duiken.

Specificaties

  • Nederlands
  • 553 bladzijdes
  • Paperback
  • Januari 2021
  • Hamley Books
  • EAN : 9789463967594
  • fantasy

Beschrijving

In de wereld Ayra wordt magie in evenwicht gehouden door wezens genaamd Wyndrygem. Zij worden eens in de honderd jaar geboren om Ayra te zuiveren van donkere magie. Maar als Wyndrygem Alma verliefd wordt op een kwaadaardige tovenaar, gaat het mis. De jonge Bryana brengt hoop. Alma krijgt een visioen: Bryana zal een zoon krijgen, die weleens Alma’s redding kan beteken. Zijn naam is Daigho. Als Daigho zeventien is, wordt zijn vriendin lastiggevallen door een paar jongens. Hij verandert in een wezen met vleermuisvleugels, een gehaat ras in zijn wereld. Daigho vlucht en komt terecht op een compleet andere wereld: de aarde, waar hij zijn menselijke gestalte weer aanneemt en vriendschap sluit met Fay. Maar hoezeer hij ook op haar gesteld is, Daigho wil terug naar huis. Hij wil antwoorden. Waarom verandert hij soms in een monster? Wat is zijn rol in Ayra, waar hij thuishoort en waar een gevangen tovenaar elk moment zijn macht terug kan krijgen? En wanneer komt het moment dat hij voor altijd een monster zal blijven…

Voor het lezen

Diagho lijkt mij een erg aardige jongen doordat hij zijn vriendin wilt beschermen. Zijn woede zorgt voor een transformatie. Ik ben benieuwd naar hoe hij omgaat met deze verandering en zijn nieuwe zelf. Wat zal de magie voor invloed hebben op zijn leven? Komt hij Alma tegen?

Tijdens het lezen

Het verhaal leest lekker weg. Je kan je inleven in Diagho en leest ook het verhaal van Alma die veel voor haar kiezen krijgt. Hun levens hebben zich al eerder gekruisd, maar zal dat weer gebeueren? Zal Digho aan zijn nieuwe omgeving wennen en aan zijn vrienden?

Conclusie

Wat een verhaal! Je kan je enorm inleven in de karakters. Daardoor sta je al een stap dichter in de wereld. Er worden harde onderwerpen behandeld zoals mishandeling, wanhoop en wraak. Je leest door het boek heen op een rap tempo. De wereld is duidelijk geschetst. Ik zou zeker meer van de wereld willen weten! Dit hadden makkelijk de eerste 2 boeken kunnen worden met nog een vervolg er achter aan. De schrijfstyle maakt mij zeker warm om meer van Latoya te willen ontdekken!     4 sterren

Please follow and like us:

Geef een reactie