De stroopwafelshop ~ Astrid Harrewijn

De cover sprong mij tegemoet. Ik liep er eerst voorbij, maar toen ik wat vergeten was heb ik het goed gepraat en mocht hij toch mee. Echt een vakantie boek!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Januari 2020
  • Uitgeverij boekerij
  • EAN : 9789402314144
  • Roman , avontuur

Beschrijving

Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd hoe het Suze af gaat in NY! Amerika lijkt mij mooi, maar ook pittig. Het is enorm druk, mensen hebben haast en zijn veel met zichzelf bezig. Ik ben benieuwd waar dit verhaal naar toe zal gaan.

Tijdens het lezen

Ik ga op in het verhaal. Ik had het detail al snel door doordat ik het herkende. Super leuk! Ik ben benieuwd hoe ze alles draaiende gaat houden en hoe ze omgaat met de verliezen, maar ook de hoop en kracht vind om door te blijven bulken.

Conclusie

Het is een enorm leuk verhaal. Ik geniet van de momenten die Suze meemaakt. Er is zowel plezier als verdriet te vinden. Ik vind het verhaal sterk. Sommige details waren echt voorspelbaar, maar andere kwamen binnen als een bom! Ik vind het erg leuk om de binding te zien groeien, maar ook dat je je leugens nooit voor eeuwig kan ophouden. 🌟 🌟 🌟 🌟 4 sterren

Please follow and like us:

Geef een reactie