Auteurs

Lieve lezers,

Ik hoop dat jullie al gezien hebben dat ik jullie ga voorstellen aan auteurs die ik goed vind! Als eerst geef ik de eer aan Judith Visser! Ze is een top schrijfster en schrijft wat wij willen lezen! Soms vraag ik me af of het zo duidelijk aan ons ziet…

Als eerst wil ik jullie wat praktische informatie over Judith geven.

29 januari 1978 : Judith wordt geboren in Rotterdam

2003 : Judith behaalt haar diploma Voedingsleer en maakt plannen voor een eigen praktijk als Voedingsconsulente

2004 : Judith zet de plannen voor een eigen praktijk opzij omdat ze het idee krijgt voor haar debuutroman Tegengif

2006 : Tegengif verschijnt. De eerste druk is al binnen een week uitverkocht en vele herdrukken volgen

2007 : Judith ontvangt de award voor het Beste Rotterdamse Boek van 2006 voor Tegengif

2007 : Judiths tweede boek Tinseltown verschijnt

2008 : Judith ontvangt haar tweede award: Tinseltown wordt in navolging van Tegengif uitgeroepen tot het Beste Rotterdamse Boek van 2007

2008 : Judiths derde boek – en thrillerdebuut – Stuk verschijnt

2008 : Judith wordt gevraagd het Rotterdams Leescadeau van 2008 te schrijven. Dit wordt Ysabella en deze novelle wordt in een oplage van 40.000 stuks in Rotterdam verspreid

2009 : Elsevier neemt Judith op in de lijst met 50 grootste jonge talenten

2009 : Judith wordt opgenomen in de Viva 400, een lijst met de meest inspirerende vrouwen in Nederland

2009 : Judiths tweede thriller Oversteken verschijnt

2010 : Oversteken ontvangt de award ‘Beste Vrouwenthriller van 2009′

2010: Trip verschijnt

2011 : Stuk wordt een jaar lang als toneeluitvoering opgevoerd door Theatergroep Siberia en wordt lovend ontvangen

2011 : Judith brengt Time-out uit en sluit hiermee de Kim-trilogie af

2012 : Stuk en Trip verschijnen in speciale jeugdedities

2012 : Zeemansbruid verschijnt. Judiths eerste thriller met een politievrouw als hoofdpersoon krijgt lovende kritieken.

2013 : De filmrechten van Stuk worden verkocht aan Steven de Jong producties

2013 : De Young Adult thriller Hasta la vista verschijnt, inclusief de belofte van een deel II

2014 : Vreemden in de nacht verschijnt!

2014 : De verfilming van Stuk! draait in de bioscoop.

Judith woont in Rockanje, waar zij werkt aan haar nieuwste boek.

Ik ben 26 Maart naar een high tea geweest in boekhandel Coelers waar Judith om 2 uur zou zijn. Ik was natuurlijk enthousiast, want Judith’s boeken zijn zoals ik het noem “meesterlijk geschreven”. 11082683_908600142524649_779228180_n

Dit is de high tea tafel waar we bij aanvang wat lekkers konden pakken en thee, koffie of water kregen.

Ik kom daar te laat aan door een vertraging met een vriendin. Judith is al begonnen, maar zegt dat we gerust verder mogen komen, vraagt hoe onze reis was en gaat rustig verder met de vraag waar ze gebleven was.

Toen we binnenkwamen ging het over Judith’s vakantie, wat eindigde in een nachtmerrie! De kleine Yuriko is weg! Judith ging een weekje naar de Veluwen met Sandy en Yuriko om lekker te ontspannen en te schrijven, maar dat pakte anders uit dan gehoopt. Yuriko stond zaterdag ineens oog in oog met een stel wilde zwijnen! het arme beestje van 10 maanden sloeg op de vlucht! Judith bleef haar naam roepen, maar er kwam geen gehoor! Ze vroeg via social media om hulp van mensen die in de buurt waren. Judith bleef heel de nacht zoeken totdat ze ineens een telefoontje kreeg van de politie dat er een wolf was gezien op de autoweg. Ze reden er zo snel heen als ze konden en Judith sprong uit de rijdende auto om het beestje in de armen te nemen en te knuffelen met tranen van geluk! eind goed al goed!

10525626_10152858521873727_9098558925787977508_n

Judith was nogal boos, omdat er in een van haar boeken ook een Yuriko was die vermist werd en dat haar nachtmerrie nu werkelijkheid werd! Gelukkig is het goed gekomen!

Hoelang doe je over een boek?

Judith schrijft als werk dus ze heeft een jaar nodig om een super mooi boek te schrijven die ons in haar macht neemt! Judith heeft niet zo een professioneel bureau staan als op de meeste plaatjes van schrijvers staan! Ze schrijft lekker op de bank met 2 snurkende honden naast haar!

Judith staat elke ochtend om 6 uur op. Natuurlijk is het dan tijd voor de belangrijkste maaltijd van de dag, ontbijt! Judith doet er 1 1/2 uur over! (ze houd van eten al kan ik niet bedenken wat ik in die 1 1/2 uur allemaal naar binnen moet werken) Na het ontbijt is het tijd om wat te lezen en daarna is het tijd voor een wandeling met de wolven. bij thuiskomst neemt ze lekker plaats op de bank met haar schrift  in kleermakerszit en  komen de honden lekker snurkend naast haar liggen.  Rond 4 uur komen de wolven weer aan de beurt voor een wandeling en gaat ze lekker een stuk wandelen! bij thuiskomst gaat ze eten en als ze niet hoeft te schrijven gaat ze met haar man Rambo kijken! Anders moet ze jammer genoeg doorgaan met schrijven.

11106243_908600182524645_462040245_n

Als je een boek schrijft heb je met de uitgever een deadline gemaakt. De uitgever zegt wanneer je klaar moet zijn met je eerste versie en wanneer ze je boek willen uitgeven. Natuurlijk moet je je aan die afspraak houden anders is het nadelig voor jezelf, de band met je uitgever en moeten wij als lezers nog langer wachten!

Judith schrijft alles met de hand, omdat ze achter de computer of laptop werken niet fijn vind, dus moet ze alles gaan uittypen! De eerste dag is het nog leuk, wat muziek op en lekker typen! Judith moet wel puzzelen, want ze heeft een hele stapel schriften waar verschillende hoofdstukken in staan, dus ze is wel lang bezig!

Judith wilt het liefst dat haar proeflezers het boek lezen, dan de uitgever om de grootste fouten eruit te laten halen! Judith heeft zelf een team samengesteld toen ze met haar eerste boek naar een forem ging om die te promoten. Daar is ze gekomen via een website schrijvenonline.org en via daar kan je met andere schrijvers bespreken wat je het best kan doen.

Hoe kom je aan de kaft en flaptekst van je boek?

De uitgever zoekt een kaft voor je uit. Je moet een korste samenvatting van je boek geven en daar zoeken hun een bijpassende kaft voor, maar ik ben het er niet helemaal over eens. Ik kwam dus met de vraag waarom je niet je zelfgemaakte foto’s gebruikt voor de kaften? Daar had ze niet over nagedacht en nu gaat ze er zeker over nadenken en het misschien zelfs bij de uitgever voorleggen! De flaptekst achter op het boek bedankt de uitgever ook!

11118305_908600189191311_1918126815_n

Ben je weleens deprisief en schrijf je daar dan ook een boek over?

nee, maar ze heeft wel gehad dat ze deprisief werd door het schrijven van een boek bijv. bij stuk! De hoofdpersoon heeft last van zelfmoord neigingen en als je daar dag in dag uit over moet schrijven pakt het onderwerp je zelf ook wel beet! Net als in tegengif dat ze over prostituee met schrijven. Judith is er bij een binne geweest om te kijken hoe het daar binnen was. Het is een hele andere wereld!  Het was een pools huis op de Bergweg en die vrouw noemde het goegerhuis ipv hoerenhuis. Ze heeft de mensen nog een gesigneerd exemplaar gebracht van haar boek!

Hoe kies je titels voor je boek?

Het is lastig, maar het komt vanzelf. Je veranderd steeds de titels maar uiteindelijk weet je welke titel je goed vind en dan hou je die. Waar het om gaat is dat de lezer de titel snapt en toepasselijk vind.

Er zijn in thrillers altijd 1 scene waar alles ineens duidelijk word. In “vreemden in de nacht ” is er bijv een scene van vreemden in de nacht en toen vond ze dat dat de titel moest worden.

Er komt ooit een vervolg van hasta la vista, maar die komt op dit moment niet omdat jeugdboeken zo goed verkopen. Ze gaat wel een vervolg schrijven maar dan moet ze eerst een bestseller schrijven om het te compenseren.

hoe krijg je die spanning in je boeken?

Judith bouwt de spanning op zoals bijv in de vreemden in de nacht. Zal er niks over verklappen maar het gaat over olga in het verleden in 1973 en cassandra in 2013 die iedere nacht om half 2 wakker worden van een schreeuw. Het is een fictie boek want judith heeft de verklaring gevonden.

word je wakker door nachtmerries van je eigen boeken?

Nee, maar Judith heeft elke nacht nachtmerries omdat ze elke nacht wakker word en dan ziet ze haar gang en denkt ze waar ben ik. (nightterror)

Hoe kom je aan je personages?

Judith creeert personages en zoekt ze in het echt.Bijv in haar nieuwe boek is de hoofdpersoon een man en haar voorbeeld is Ben Efleck. Judith denkt dat ze op hem zou lijken als ze een man zou zijn. Er zit ook een ifanka inhet boek. In groep 8 heeft iedereen wel een meisje gehad die zich volwassen gedroeg. Ifette dat is de echte afanka die bij judith in de klas zat is ontvindbaar. Haar ouders en broertje zijn ook invindbaar. Dat is moeilijk in deze tijd vollop met de media.

boek 11

Boek 11 word een uniek boek , omdat ze er erg veel emotie aan hecht. Ze hoopt dat mensen steun vinden in dit boek. Vooral de mensen die hetzelfde meemaken.  Meer kan Judith er voorlopig niet over zeggen!

Tijdens de signeersessie neemt ze de tijd voor iedereen en luistert ze naar de verhalen van iedereen! Ik ga als laatste in de rij staan. Me vriendin staat voor me (met haar heb ik Judith voor het eerst ontmoet in Donner Rotterdam). Me vriendin herkent ze gelijk! me vriendin is zo een geluksvogel dat ze het 3 delige pakket heeft gewonnen van haar boeken!

Eindelijk ben ik aan de beurt! ik haal min rugzak leeg en zie het verraste gezicht van Judith.  Ja, Judith ik ben fan! Ze vraagt naar mijn naam en zeg “ik heet Nakita” ze glimlacht en zegt owww jij bent nakita ik kon er even geen gezicht bij plaatsen, maar nu weet ik het weer!

Judith is een spontane vrouw en is zeker een vrouw de die de waarheid spreekt en waarde hecht aan haar fans! Daar zie je er niet veel van!

11116071_908600305857966_764772531_n

Judith signeert mijn stapel boeken en fanboek!

11092555_908600642524599_1970037964_n

Tijd voor een grappige discussie!

11103936_908600272524636_1399546782_n11116166_908600109191319_131183834_n

onze foto’s

11092575_908600222524641_2084951808_n

mijn vriendin Olena en mijn nieuwe vriendin Mellisa die dankzij de meeting met Judith ontmoet heb!

Als laatste mijn special gift voor Judith! De reden? Omdat ze awesome is!

11096807_908600115857985_619914082_n

wist je dat?!

 • Judith kan maar 10 min achter elkaar schrijven
 • Judith geeft ook cursussen!
 • Judith is nogal snel afgeleid, maar wij merken er niks van!
 • Judith leest zelf ook nog in haar vrije tijd
 • Judith heeft zelf haar uitgevers gevonden!
 • Judith staat zelf op de kaften bij haar eerste 2 boeken!
 • Judith de boeken heten altijd in het begin de ontwaking! Ze heeft zelfs nog een onafgemaakt verhaal liggen die de ontwaking heet dus kijk niet op als je binnenkort de ontwaking van judith visser tegen komt!
 • Judith wilt ooit nog een engels boek gaan schrijven.
 • Judith heel veel eet! ( het is niet te zien!)
 • Judith een website heeft! (http://judithvisser.nl/)
 • Judith graag engels leest of historische romans! (voor meer tips check Www.judithvisser.nl/leestips)

 

 

 

 

 

Geef een reactie